Siirry pääsisältöön

Tiedotus ja jul­kai­su­toi­min­ta

Yhdistyksemme lähettää jäsenkirjeen neljä kertaa vuodessa. Koostelehtiä ovat Tiedonjyvä ja Tähtihetki. Kirkon yhteistyö julkaisun Kirkonseutu, sekä muita ääni julkaisuja.
Vaalea opaskoira valjaissa

Tällä sivulla

Jäsentiedote

Yhdistyksen jäsentiedote ilmestyy keskimäärin 4 kertaa vuodessa. Se on saatavissa useissa eri muodoissa; äänitteenä, mustavalkoisena isokirjoituksella, pistekirjoituksella, sähköpostin liitetiedostona, liiton sähköisellä paijat-hame -keskustelualueella sekä omilla nettisivuilla. 

Uutiskirje

Uutiskirje julkaistaan n. 1-2 kertaa kuukaudessa. Kirjeissä tiedotamme muun muassa ajankohtaisista tapahtumista, retkistä ja yhteisistä aktiviteeteista. 

FB sivut

Yhdistyksellä on myös Facebook sivut. Sieltä saat ajankohtaista tietoa niin yhdistyksen kuin Näkövammaisten liitonkin asioista. Käy tutustumassa https://www.facebook.com/PHNRY- Ulkoinen linkki !

Mikä on äänilehti?

Käytännössä äänilehti on ääneen luettu lehti.

Alueen näkövammaisten tiedonsaannin turvaamiseksi yhdistys tuottaa äänitemuotoon sanoma- ja paikallislehtiä sekä seurakuntalehtiä (ESS, Itä-Häme ja Kirkonseutu). Äänilehti on tarkoitettu näkövammaisille ja muille lukuesteisille, joille paperisen lehden lukeminen tuottaa hankaluuksia.

Äänilehtiä kuunnellaan Daisy-soittimella, voit kuunnella äänijulkaisuja laitteen kaiuttimella tai omilla kuulokkeilla. Soittimissa on selkeät näppäimet ja se muistaa kohdan, johon olet kuuntelussa jäänyt. Voit myös jättää kirjanmerkin mielenkiintoisiin kohtiin palataksesi niihin. Daisy-soittimilla voi kuunnella äänijulkaisuja joko CD-levyltä, lataamalla niitä verkosta tietokoneella muistikortille tai liittymällä Luetus®-kuuntelun- Ulkoinen linkki
asiakkaaksi, jolloin lehdet kuunnellaan Daisy-soittimella internetyhteyden kautta. Jos taloudessa ei ole Internet-yhteyttä, näkövammainen henkilö voi saada käyttöönsä maksuttoman Kuuntelukaista-yhteyden.

Ohje laitteen tilaamiseksi https://www.nkl.fi/fi/daisy- Ulkoinen linkki

Voit myös kuunnella äänilehtiä omalla cd-soittimella (laitteen on tuettava mp3 tiedostomuotoa) tai tietokoneen kautta. Pyydettäessä yhdistys kouluttaa äänilehtien uudet tilaajat äänilehtien käyttöön.

Koostelehtiä äänitteinä

  • Tiedonjyvä, joka koostuu Etelä-Suomen Sanomien artikkeleista sekä ajankohtaisista ilmoituksista

  • Tiedonjyvä Daisy-online

  • Tähtihetki, johon on koottu Itä-Häme -lehden artikkeleita sekä ilmoituksia

  • Kirkonseutu joka toinen viikko

Kaikki koostelehdet ovat tilaajille maksuttomia. Tähtihetken voi tilata heinolalainen ja Kirkonseudun sen ilmestymisalueella asuva näkövammainen. Tiedonjyvän voi tilata Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry:n alueella asuva yhdistyksen näkövammainen jäsen.

Muuta äänitetuotantoa

Yhdistys tuottaa myös erilaisia kulttuuriin ja tiedottamiseen liittyviä julkaisuja sekä NKL:n vapaaehtoislukijoitten lukemia lehtiä/artikkeleita jäsenille.