Siirry pääsisältöön

Saa­vu­tet­ta­vuus­se­los­te

Vaalea opaskoira valjaissa

Tällä sivulla

Tämä saavutettavuusseloste koskee Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry:n verkkosivustoa (https://www.phn.fi). Sivusto on julkaistu 2/ 2021.

Tätä sivustoa koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta- Ulkoinen linkki joka lain 3 §:n 1 momentin 3 kohdan mukaan velvoittaa myös Päijät-Hämeen N'kövammaiset ry:tä. Laissa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Saavutettavuuden arviointi

Tämän verkkosivuston saavutettavuuden olemme arvioineet itse, viimeksi 2/2021.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Tämä verkkosivusto täyttää suurimman osan kriittisistä saavutettavuusvaatimuksista, mutta sivustolla on kaksi kriittistä saavutettavuusvirhettä (ks. kaksi ensimmäistä alla mainittua ei-saavutettavaa sisältöä). Ne korjataan mahdollisimman pian. 

Digipalvelun ei-saavutettava sisältö (WCAG-kriteerien mukaan)

Jos seuraavat asiat aiheuttavat sinulle haasteita, ilmoitathan siitä meille alla olevien yhteystietojen kautta.

Kaikilla äänitallenteilla ei tekstivastinetta

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla sivustolla olevista äänitallenteista ei ole tekstivastinetta (sanakartat- Ulkoinen linkki).

Syyt noudattamatta jättämiselle:

Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli alkaen 23.9.2020. Sitä aiemmin julkaistuja tallenteita ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Sen jälkeen julkaistut tallenteet tulevat pääosin olemaan saavutettavia. Osa äänitallenteistamme on julkaistu alun perin jo edellisillä verkkosivuillamme ennen kyseistä määräaikaa. Niillekin tullaan tekemään tekstivastineet mahdollisimman pian näiden uusien verkkosivujen julkaisun jälkeen.

Sosiaalisessa mediassa voidaan ajoittain jakaa kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, jossa ei ole tekstitystä. Pyrimme kuitenkin siihen, että kaikki jakamamme sisältö on saavutettavaa.

Videoilla ei tekstityksiä

Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet: Osalla sivustolle linkitetyistä videoista ei ole tekstitystä.

Syy noudattamatta jättämiselle:

Lain mukaan tallenteiden on oltava saavutettavia viimeistään siirtymäajan jälkeen eli alkaen 23.9.2020. Sitä aiemmin julkaistut tallenteet eivät kuulu lain piiriin, eli niitä ei tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Sen jälkeen julkaistut tallenteet tulevat olemaan saavutettavia.

Sosiaalisessa mediassa voidaan ajoittain jakaa kolmannen osapuolen tuottamaa sisältöä, jossa ei ole tekstitystä. Pyrimme kuitenkin siihen, että kaikki jakamamme sisältö on saavutettavaa.

Saavutettavuuspalaute

Voit antaa palautetta sivuston saavutettavuudesta sivuston ylläpitäjälle, Päijät-Hämeen Näkövammaisille, mieluiten sähköpostitse: toimisto@phn.fi

Palautetta voi jättää myös puhelimitse: p. 044 7054060 (ti-to klo 10-15).

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää.

Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen- Ulkoinen linkki Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Viraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto

Saavutettavuuden valvonnan yksikkö

www.saavutettavuusvaatimukset.fi- Ulkoinen linkki

sähköposti: saavutettavuus@avi.fi

p. 0295 016 000 (vaihde)