Liikunta ja ur­hei­lu­toi­min­ta

Yhdistys järjestää ja tukee urheilu sekä liikuntatoimintaa.
Vaalea opaskoira valjaissa

Tällä sivulla

Liikunta ja urheilu

Järjestämme erilaisia liikunnallisia retkiä ja tempauksia sekä liikunnallisia kesäleirejä. Pyrimme myös vuosittain järjestämään mahdollisuuden kokeilla muutamia uusia urheilu- ja liikuntalajeja.

Jäsenistöllä on mahdollisuus harrastaa erilaisia liikuntamuotoja. Heinolassa ja Riihimäellä on omat uinti-, vesijumppa-/kuntosalivuorot

Liikuntaryhmiin ilmoittaudutaan pääsääntöisesti kevät- ja syyskauden alussa, Kerromme ryhmien alkamisista tarkemmin jäsenkirjeissä.

Päijät-Hämeen alueen kunnilla on myös erityisryhmille tarkoitettuja vesijumppa, kuntosali ja keilailuryhmiä. Parhaiten tietoa näistä saat ottamalla yhteyttä oman alueesi liikuntatoimistoon. 

Jäsenten osallistumista tuetaan kaikenlaiseen vammaisurheilun kilpailutoimintaan, esim. keilailuliiton järjestämiin Keilacup ja SM-kilpailut, maalipalloilun ja yleisurheilun kilpailutoimintaan. Yhdistys korvaa 200,00 €/jäsen/kalenterivuosi. Tähän sisältyy osallistumismaksut, jotka voidaan maksaa joko suoraan kilpailun järjestäjälle tai takautuvasti todistusta vastaan kilpailuun osallistuvalle jäsenelle sekä matka- ja majoituskulut kuitteja vastaan. 

Liikuntaan liittyvissä asioissa yhteyshenkilönä toimii Hannu Huovinen p. 040 070 0384 tai hannu.huovinen@pp.nkl.fi

Kuntosali

Mäkikatsomon kuntosali on varattu Päijät-Hämeen Munuais- ja Maksayhdistykselle keskiviikkoisin klo 16.00-17.00 ja se on myös PHN ry:n jäsenten vapaassa käytössä. 
Mäkikatsomon kuntosali vuorot päättyvät 8.5.2022. Lisätietoja antaa tarvittaessa Hannu Huovinen 040 0700 384.

Sählyä 

Lahden CP-Yhdistyksen vuorolla sunnuntaisin klo 14-16.00 Lotilankoululla Vuoksenkatu 9  pääsee pelaamaan sählyä pehmeällä pallolla. Paikalla on mailat ja pallot sekä virkeät joukkuetoverit. Lisätietoja antaa Ilona Ihaksi Puh 050 060 4590.

Vesijumppaa

Harjulan Setlementin sauna-allasosastolla ti klo 16.15 – 17.00 (ei hiihtolomaviikolla) ja pe klo 16.00 – 16.45 (ei hiihtolomaviikolla). Hinta varsinaisille jäsenille on 60 €/lukukausi ja kannatusjäsenille 79,50 €, maksu kauden alettua toimistolle tai suoraan yhdistyksen tilille viitteellä 543 200 985. Kysy vapaita paikkoja toimistolta p. 044 705 4060.

Kuntokuu

Kuntokuu on Suomen Paralympiakomitean järjestämä harrasteliikuntakampanja, johon jokainen voi osallistua liikunnan tasosta riippumatta. Kampanjakuukaudet ovat helmi- ja syyskuu. Kuukauden ajan osallistujat täyttävät kuntokorttia ja osallistuvat samalla arvontaan, josta voi voittaa tuotepalkintoja. Tavoitteena on saada ihmiset liikkeelle. Liikkua voi yksin tai porukassa! 


Kuntokuun ajan omia liikuntasuorituksia voi merkitä joko paperiseen tai sähköiseen e-kuntokorttiin. Palauttamalla paperisen kuntokortin omaan jäsenyhdistykseesi tai Paralympiakomiteaan tai kirjautumalla e-kuntokortin käyttäjäksi ja täyttämällä sitä osallistut Kuntokuu-arvontaan.

Lue lisää osoitteesta: https://www.kuntokuu.fi/mika-on-kuntokuu

Tulevat liikuntatapahtumat 

Itsepuolustuskurssi, Liikuntakeskus Pajulahti, Pajulahdentie 167 -> ajankohta siirtyy, seuraa ilmoittelua!

Päijät-Hämeen Munuais - ja maksayhdistys ry järjestää itsepuolustuskurssin. Kurssin ohjaajana toimii Tero Kuorikoski. Kurssilla käydään läpi seuraavia asioita:

  • itsepuolustuksen perusteet
  • itsepuolustus ja hätävarjelu
  • turvallisuus ja ennakointi
  • tasapainon hallinta ja etäisyyden säilyttäminen
  • irroittautuminen, iskeminen ja iskujen valtaan ottaminen erilaisia välineitä apuna käyttäen.

Kurssin hinta 20 €, joka maksetaan PHN ry:n tilille FI77 4212 1120 1385 51.
Kurssin hinta sisältää lounaan  ja päivähahvin sekä vielä vahvistamatta olevan liikunnallisen aktiviteetin lounaan ja päiväkahvin välissä. Kesto noin 1 tunti. Mukaan sisäliikuntaan soveltuva vaatetus. Ilmoittautumiset Hannu Huoviselle puh 040 070 0384.

Talviliikuntapäivä lauantaina 19.3.2022 Loma- ja kurssikeskus Lepola, Sipurantie 32

Aloitamme 11.00 kantritanssiin tutustumisella. Lounaan jälkeen vuorossa on Terhi Jurkkolan ohjaama tuolijooga. Ulkona on mahdollisuus kokeilla lumikengillä kävelyä. Halutessasi pilkkiä ota pilkkimiseen tarvittavat välineet mukaasi. Kodassa on mahdollisuus paistaa makkaraa, joten ota omatmakkarat mukaasi. Sisätiloissa voi pelata esimerkiksi curlingia ja muita pienpelejä, Tuolijoogan jälkeen iltapäivän aikana juomme päiväkahvit ja jos saunojia ilmaantuu tarpeeksi voidaan päivän päätteeksi saunoa.

Talviliikunta päivän omavastuuhinta on 10 € ja se maksetaan yhdistyksen tilille viitteellä 543 200 956 tai toimistolle. Lisätietoja antaa  ja ilmoittautumisia ottaa vastaan Hannu Huovinen 0400 700 384. Ilmoittautumiset ja maksut viimeistään perjantaihin 18.2.2022 mennessä. Ohjelmaan voi tulla vielä muutoksia, ja mukaan pyydetään alueemme muiden Paralympiakomitea yhdistysten jäseniä. Ilmoittautumisen yhteydessä kerro mahdollisista erityisruokavalioistasi. ja haluatko saunoa.


Sivu päivitetty