Toiminta

Tavoite

Yhdistyksen toiminnan tavoitteena on vähentää näkövamman haittavaikutuksia edistämällä palvelujen ja tiedonsaannin esteettömyyttä yhteiskunnassa sekä harjoittamalla itse tiedottamista näkövammaisille saavutettavassa muodossa. Yhdistyksen tarkoituksena on mahdollistaa näkövammaisille sisältörikas ja tasavertainen elämä. Toiminnassaan yhdistys ottaa ensisijaisesti huomioon sokeat, kuurosokeat ja vaikeasti heikkonäköiset.

Toiminta-alueemme on Päijät-Hämeen maakunta ja osa Kanta-Hämeen maakunnasta. Annamme vertaistukea ja lähes jokaisessa alueemme kunnassa on kuntayhteyshenkilöitä. Välitämme ja opastamme näkövammaisten apuvälineiden käytössä.

Yhdistyksen säännöt:


Yhdistyksen säännöt Pdf-muodossa
Yhdistyksen säännöt Word-muodossa

Tärkeimmät toimintamuodot

Alueellinen toiminta

Yhdistyksen toiminta-alueella toimii kaksi alueyhdistystä; Heinolan Näkövammaiset Ry ja Riihimäen Seudun Näkövammaiset Ry. Alueellista toimintaa on tämän lisäksi mm. Asikkalassa, Pukkilassa ja Orimattilassa.

Lepola

Loma- ja kurssikeskus Lepolassa järjestetään monimuotoista toimintaa; mm. opinto- liikunta- ja virkistysleirejä sekä erilaisia tapahtumia ja illanviettoja ympäri vuoden.

Lisätietoja toiminnasta saat sivun vasemmassa laidassa olevista linkeistä sekä soittamalla toimistolle puh. (03) 752 1542.