Tietotekniikka

TIETOTEKNIIKKA-PALVELU 2005-2016

Projektin perustamiseen johtaneet syyt olivat seurausta siitä, että alueellamme ei toiminut yhtään palkallista ATK-henkilöä, joka olisi perehtynyt näkövammaisten ATK-ongelmiin. Tämän johdosta Päijät-Hämeen Näkövammaiset Ry haki tietotekniikkaprojektia varten Raha-automaattiyhdistykseltä (RAY) apurahaa vuosille 2005-2009.

Vuonna 2009 Päijät-Hämeen Näkövammaiset ry haki ja sai jatkoa projektillle. Tällä hetkellä RAY on myöntänyt tietotekniikkapalvelulle avustusta 2016 vuoden loppuun asti.

Tietotekniikka-palvelun keskeisimmiksi tavoitteiksi on muodostunut:

- Päijät-Hämeen ja Kaakkois-Suomen näkövammaisten auttaminen ja kouluttaminen arjen tietoteknisiä haasteita varten

- Yhteistyötahojen kanssa toimiminen näkövammaisten asiakkaiden etujen ja tarpeiden edistämiseksi. Yhteistyötahojammme ovat mm. Päijät-Hämeen sosiaali- ja terveydenhuollon kuntayhtymä, Etelä-Karjalan sairaanhoitopiiri, Carea, KELA, Näkövammaisten liitto, alueemme kunnat ja koulut.

APU-OHJELMAT

Seuraavassa linkkejä aviriksen tuotteisiin:

ATK- ja suurennuslaitteet

Lataukset

Seuraavassa linkki puhelinmalleihin, joihin Talks ohjelma sopii:

Talks yhteensopivat puhelinmallit.

TIETOKONEEN JA APUVÄLINEIDEN HAKEMINEN

Näkövammaisen henkilön on mahdollista saada hakemuksesta veloituksetta tai korvausta vastaan käyttöönsä tietokone, tarvittavat ohjelmat sekä apulaitteet, kun kriteerit näkövammalle täyttyvät.

KURSSIT

Tarvitsetko ohjausta tietokoneen käytössä?

Järjestämme kursseja Päijät-Hämeen alueella, Lahdessa Puistokatu 9:ssä. Lisäksi voimme järjestää kurssitusta muualla esim. Kaakkois-Suomen sekä Etelä-Savon alueilla.

Kursseilla voimme käsitellä esim. tietokoneen käyttöä, tekstinkäsittelyä, internetiä, Windows-Luetus lehdenlukuohjelmaa ym. Kurssien opetus tapahtuu apuvälineillä, kuten suurennus- sekä ruudunluku-ohjelmilla.

Jos haluat, että järjestämme jonkin kurssin niin olethan yhteydessä!

Lisätietoa ja sitovat ilmoittautumiset viikkoa ennen kurssin alkua
puh. 044 312 1113 / Ville Kauppinen,
sähköposti: tietotekniikka@phn.fi